
Ingrediënten
- 200 ml melk
- 1 eetlepel citroensap
- 400 gram bloem
- 35 gram suiker
- 1 pakje bakpoeder
- 150 gram roomboter
- 2 eieren
Optioneel
- Rozijnen
Bereidingswijze
Doe de citroensap bij de melk en laat dit even staan.
Doe de bloem, suiker en bakpoeder in een kom en mix dit goed door elkaar.
Snijd de boter in kleine stukjes en voeg dit toe aan de bloem. (gaat het beste met je handen kneden)
Doe de melk en 1 ei bij de bloem en mix dit door elkaar.
Doe de rozijnen door het beslag.
Doe wat bloem op je handen zodat het beslag niet blijft plakken.
Vorm de scones.
Kluts 1 ei en smeer die over de scones.
Doe dit voor 14 minuten op 200 graden in de oven.
Tips
Als je een kleine ijsschep gaat het vormen van de scones het beste met de ijsschep.
Eet het met jam, clotted cream en/of lemon curd.