Ingrediënten

  • 1 kilogram tomaten
  • 2 groente bouillon blokjes
  • Mascarpone
  • 1 ui
  • Verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie

Bereidingswijze

Haal de kroontjes van de tomaat af en snijd een kruisje op die plek.
Leg de tomaten in een schaal en giet hier kokend water overheen.
Haal de velletjes van de tomaten af en snijd ze in stukken.
Snipper de ui.
Doe in een soeppan een scheutje olijfolie en fruit de ui en knoflook hierin.
Voeg de tomaten partjes en de bouillon blokjes hieraan toe.
Roer het regelmatig goed door.
Voeg 500 milliliter water toe.
Pureer nu alles met de staafmixer.
Laat het een paar minuutjes doorkoken.
Voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak.

Serveer de tomatensoep in kommen of borden.
Doe in elk bord of kom een ruime theelepel mascarpone.
Serveer het met 1 blaadje basilicum.