Ingrediënten

  • 600 gram riblappen
  • 300 gram spekblokjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 300 milliliter volle rode wijn
  • 300 milliliter water
  • 2 blaadjes laurier
  • 300 gram wortel
  • 2 uien
  • 1 blokje runder bouillon
  • 1 blikje tomaten puree
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram zilveruitjes

Bereidingswijze

Bak de spekjes en houdt ze apart.
Snijd de riblappen in blokjes.
Doe zout en peper over de riblappn en doe de eetlepel bloem erdoor.
Bak de riblappen in het vet van de spekjes.
Snijd de wortels in schijven en de uien in grove stukken.
Doe de uien, tomatenpuree, wortels, wijn, water, laurierblaadjes en bouillon in de pan erbij.
Laat het 2,5 uur stoven.
Doe bij de laatste 30 minuten de spekjes en zilveruitjes erbij.