
Ingrediënten
- 4 á 5 elstars of goudreinetten
- 100 gram blue band (cake en koekjes)
- 40 gram fijne kristal suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 150 gram bloem
- 25 gram maizena
- 2 theelepels bakpoeder.
- 2 eieren
- Abrikozenjam
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Mix de boter tot hij zacht en romig is.
Doe de suiker, de vanille suiker en de eieren erbij.
Mix het tot er een glad en wit beslag ontstaat.
Schep beetje bij beetje de bloem, de maïzena en de bakpoeder met behulp van een zeef bij het mengsel.
Vet de bakblik in en verspreid het mengsel in de bakblik.
Schil de appels en snijd ze door vieren.
Snijd in de stukken appels voorzichtig sneetjes.
Leg de appels op het deeg, met de inkepingen naar boven.
Bak de taart voor 30 minuten in de oven.
Maak de jam warm in een pan.
Giet dit over je appels heen.